Apa Seal Mekanik

1. Cara Kerja Seal Mekanik
Segel mekanik yaiku kanthi pasangan utawa sawetara sing jejeg karo batang pasuryan geser relatif ing tekanan cairan lan mekanisme kompensasi gaya elastis (utawa gaya magnet) ing tumindak njaga tempel sing dikombinasikake karo segel tambahan kanggo entuk bocor resistensi piranti segel poros.
khjk

2. Seal Mekanikal Pilihan Bahan sing Umum Digunakake
Pemurnian banyu; Suhu normal; (dinamis) 9CR18, 1CR13 permukaan tungku kromium kobalt, wesi cor; (statis) grafit resin impregnated, tembaga, fenolik.
Banyu kali (ngemot silt); Suhu normal; Karbida tungsten (dinamis), karbida tungsten (statis)
Segara Suhu normal; (dinamis) tungsten karbida, tungsten kromium kobalt lumahing 1CR13, wesi cor; (statis) grafit resin impregnated, tungsten karbida, cermet;
Banyu superhot 100 derajat; (dinamis) tungsten karbida, tungsten kromium kobalt lumahing 1CR13, wesi cor; (statis) grafit resin impregnated, tungsten karbida, cermet;
Bensin, pelumas, hidrokarbon cair; Suhu normal; (dinamis) tungsten karbida, tungsten kromium kobalt lumahing 1CR13, wesi cor; (statis) resin impregnated utawa grafit paduan antimoni timah, plastik fenolik.
Bensin, pelumas, hidrokarbon cair; 100 derajat; (dinamis) karbida tungsten, tungsten kromium kobalt lumahing 1CR13; (statis) perunggu utawa grafit resin.
Bensin, pelumas, hidrokarbon cair; Ngemot gandum; (dinamis) tungsten karbida; (statis) tungsten karbida
khjk (2)

3.Jinis lan Efesus Bahan Sealing
Bahan panyegelan kudu memenuhi persyaratan fungsi panyegelan. Amarga medium panyegelan beda, lan premis pakaryan beda, adaptasi bahan panyegelan beda. Syarat kanggo bahan panyegelan umume:
1) Bahan kasebut nduweni kapadhetan sing apik lan ora gampang bocor medium;
2) Kekuwatan mekanik lan kekerasan sing tepat;
3) Kompresibilitas lan ketahanan sing apik, deformasi permanen cilik;
4) Ora ana lelembut, ora ana dekomposisi ing suhu dhuwur, ora ana hardening ing suhu sithik, ora retak rapuh;
5) Fungsi resistansi korosi apik, ing asam, alkali, minyak lan media liyane bisa digunakake suwe, volume lan kekerasane diganti sithik, lan ora bisa dipasang ing permukaan logam;
6) Koefisien gesekan cilik, resistensi nyandhang sing apik;
7) Nduwe kelembutan sing dikombinasikake karo permukaan penyegelan;
8) resistensi lan daya tahan tuwa sing apik;
9) pangolahan lan manufaktur sing trep, rega murah, bahan gampang. Karet minangka bahan panyegelan sing paling akeh digunakake. Kajaba karet, cocog kanggo bahan panyegelan kayata grafit, ptfe lan macem-macem sealant.


Wektu kiriman: Aug-14-2021